Snökaos skapade förseningar i seminleveranserna

Under måndagen i förra veckan drabbades stora delar av landet av stora trafikproblem pga snöfall och kraftiga vindar. På vissa ställen blev det helt stopp i trafiken och detta påverkade dessvärre ca 40% av våra seminleveranser den dagen. Helt stopp blev det tex till Gotland där både flyg och färjor ställdes in.

Vi satte in alla våra resurser för att försöka spåra var våra paket befann sig. De paket som gått via PostNord var svårspårade och därför gick personalen in och producerade nya doser till flertalet av dessa kunder och vi satte in en akutdistribution i form av egna bilar och taxi för att få ut paketen. På detta sätt fick alla kunderna till slut sina leveranser, men med kraftiga förseningar.

Vår ambition är att i dessa situationer snabbt informera kunderna om att vi har förseningar i leveranserna. Normalt använder vi oss av en SMS-funktion, men vid allvarligare situationer som den i förra veckan så ringer vi runt till drabbade kunder. Vi hade telefonkontakt med alla dessa kunder under dagen för att informera om läget. Vi ser nu över vårt system och om det är något vi kan göra annorlunda om liknande situation skulle inträffa igen.

Som kund kan du hjälpa oss med att se till att vi har rätt telefonnummer och SMS nummer till dig, så att vi snabbt och enkelt kan komma i kontakt med dig.

Vår ambition är att göra allt för att detta skall fungera och vi tar tacksamt emot era synpunkter på hur vi kan göra annorlunda. Många av de drabbade kunderna skulle också kunna byta leveransdag och ta med vår budbil som levererar till södra Sverige på måndagar och fredagar.

Vi vill avsluta med att säga att vi beklagar förseningarna för de drabbade och är mycket väl medvetna om de problem som detta innebär för varje kund.

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...