Vårt ansvar

Att arbeta med en råvara som kött kräver ett stort ansvar, hela vägen från det djuret föds till det blir ett säkert och smakfullt livsmedel. Svenska Köttföretagen och våra medlemmars målsättning är att verka för en ansvarfull och resursklok produktion. Näringen inom slakt och styckning besitter kunskap och kompetens som sträcker sig från avel, djuruppfödning, foder och djuromsorg till styckning, charktillverkning och produktutveckling.

För oss är god djuromsorg avgörande, men också omsorg om våra medarbetare och ansvarstagande gentemot våra kunder som köper och äter köttet. Våra medlemsslakterier har ett nära samarbete med sina djuruppfödare och transportörer. På alla slakterier sker också oberoende myndighetsinspektioner av bland annat Länsstyrelser och Livsmedelsverket.

 

Hur djur blir till mat

Filmen “Hur djur blir till mat” är ett samarbete mellan Svenska Köttföretagen och Svenskt Kött. Det är en film som visar djurens hela väg från födsel till tallrik och handlar om människorna som jobbar med djuren längs vägen.

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...