Vad är bra med att äta svenskt nöt-, gris- och lammkött?

 

Handlingsplan Gris, Nöt och Lamm etapp 2 har som målsättning att öka efterfrågan på kött från Sverige. För att uppnå målet jobbar vi inom tre områden. Ett av dessa målområden är Rätt sortering & Köttkvalitet. Ett av delmålen är att ta fram fakta om varför det är nyttigt och bra att äta kött. Mer information om Handlingsplanerna hittar du här. 

I ett projekt, finansierat av Branschutvecklingspengen, har vi tillsammans med Svenskt Kött tagit fram fakta om kött. Materialet nedan är fritt att ladda ner och använda för den intresserade. Frågor runt materialet besvaras av medarbetarna på Svenskt Kött.

 

Kroppen behöver energi, protein och en mängd andra näringsämnen för att fungera. Att vi äter mat som innehåller det vi behöver för att må bra är alltså grundläggande. Och det enklaste sättet att göra det är att äta varierat och näringsrikt, välja mat som gör dig mätt och nöjd, och sist men inte minst – att äta mat som du tycker om och blir glad av!  

Film

Hela filmen "6 frågor om kött" (16 min)

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...