Nyheter

Var du en av de lyckliga vinnarna?

Nu är svarstiden utgången för vår enkät och vi är jätteglada över den massiva respons vi har fått! Det är ju alltid roligt att se resultatet av en enkät man har deltagit i – så här kommer sammanställningen! Vi har även dragit två vinnare av ett presentkort vardera som presenteras här!

Sverigepremiär för semin från DanAvl Duroc!

I vår strävan att den svenske grisföretagaren skall ha tillgång till världsledande genetik, kan vi nu äntligen meddela att vi har allt klart för att börja sälja semin med DanAvl Duroc från vår seminstation i Hållsta. 

Nya priser på semin från den 17 april

Seminförsäljningen ligger i nivå med förra året. Livdjurförsäljningen ökar och vi har en hel del som planerar för nybyggnation eller utökningar vilket är både positivt och välbehövligt. Efterfrågan på svenskt kött är större än någonsin. 

Expertgrupper i 30 för 550

I Handlingsplan gris finns åtgärder som syftar till att öka den svenska grisproduktionen. En av åtgärdspunkterna innefattar att utveckla rådgivning till svenska grisföretagare. 

Stort intresse för Branschpengar!

Den 15 mars var det sista ansökningsdag för den första utlysningsomgången för att söka Branschutvecklingspengar. Totalt har 46 ansökningar kommit in till Svenska Köttföretagen till ett ansökt värde om drygt 16 mkr. 

Svag ökning av antalet förprövade grisplatser

Jordbruksverkets förprövningsstatistik visar att framtidstron inom branschen är på uppgång. Antalet förprövade nybyggen 2015 ökar jämfört mot året innan, även om det fortfarande är på låg nivå. Antalet förprövade nya slaktgrisplatser 2015 uppgick till 5 978. Motsvarande siffra för suggplatser är 2 136, för tillväxt­grisar 9 208 och för kategorin övriga grisar 1 339. Siffrorna tyder på ökad framtidstro! Läs mer här!

Svara på 10 enkla frågor och vinn ett presentkort värde 500 kr i vår webbshop!

I vårt arbete att göra bästa nyttan för dig skulle vi vilja veta hur mycket du känner till om Svenska Köttföretagen idag. Svara på dessa 10 enkla frågor. Det tar ca 2 minuter att fylla i - inga konstigheter!Du är då med i utlottningen av två presentkort med ett värde av 500 kronor vardera i vår webbshop :-) Dragningen sker den 29 april 2016. Klicka här för att komma till enkäten!

Ny statistik på avräkningspriser

Jordbruksverket har publicerat ny statistik för avräkningspriser för kött och ägg och partipriser för ägg och kyckling. Jordbruksverket samlar in priserna enligt de regler som finns inom EU och i Sverige.

Köttbranschen utlyser 3 miljoner till branschutveckling med ansökan senast den 15 mars

Nu går det att söka anslag till projekt med fokus på bland annat ökad lönsamhet, fortsatt hög djurhälsa och djurvälfärd samt låg användning av antibiotika i linje med de nationella handlingsplanerna för gris, nöt och lamm.

Senast den 15 mars ska ansökan inkommit till Svenska Köttföretagen.

Svenska Köttföretagen griper in mot felmärkning

I morgonekot rapporterades det att Svenska Köttföretagens VD Hans Agné presenterar en ny metod där vi kommer att kunna avgöra om köttet vi köper i butiken är från Sverige. – Om allt går bra med vår pilotstudie så är vi redo redan innan sommaren att börja med den här typen av stickprover, säger Hans Agné.

 

      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...