Nyheter

Svensk nappa - ett sätt att öka värdet på vita skinn

Svenska Fåravelsförbundet har, med medel från Branschutvecklingspengen, genomfört ett projekt för att öka värdet på svenska vita lammskinn. Genom att skapa nya lammnappaskinnprodukter av hög kvalitet i samarbete med berederi, garveri och skinnhantverkare så har projektet visat att svenska lammnappaskinn går utmärkt att använda till t.ex. kläder, väskor m.m. 

Har du uppdaterat din inköpsplan av livdjur?

För att säkerställa att Du får de gyltor du önskar, behöver Du uppdatera din inköpsplan nu.

Detta gör du enklast via LIVDJUR ONLINE.  

Mer information hittar du HÄR!

Intresserad av jordbruksstatistik?

HKScan tar nästa steg i utvecklingen av Hampshire

Framgångar med Pigghamkonceptet har gjort att Hampshiregenetiken exporterats till andra länder. I maj importerades de första galtarna från Norge för att sättas in på seminstationerna i Sverige.

 

Lär dig mer om den resurskloka svenska grisen

Den svenska modellen bygger på god djuromsorg, minimal användning av antibiotika, unikt friska djur och de svenska grisarna får behålla sin knorr. För en så effektiv och miljövänlig produktion av griskött som möjligt är det viktigt att alla delar på ett djur tas tillvara på bästa sätt. För en låg klimatpåverkan bör även andelen ätbart på varje djur vara så stor som möjligt. Läs mer om hur vi tar tillvara på den resurskloka svenska grisen.


Högnivåmöte om torkan, fortfarande kritiskt läge på många gårdar

Nyligen hölls ett branschmöte kopplat till torkan, samordnat av LRF. Läs mer på bifogad länk.

Välkommen till vår monter på Lammriksdagen i Mora

Välkomna att besöka vår monter på Lammriksdagen i Mora. Vi diskuterar gärna aktuella projekt som är finansierade av Branschutvecklingspengen, Lammlyftet eller Handlingsplanernas etapp 2. Theres Strand och Johanna Bengtsson finns plats i montern. Här hittar du programmet för Lammriksdagen 2019. 

Ny utlysning av Branschutvecklingspengen

Sveriges köttbönder satsar återigen 3 miljoner på att öka lönsamheten inom svensk köttproduktion genom utlysning av Branschutvecklingspengen. I år har vi fortsatt fokus på projekt som leder till förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svenskt nöt-, gris- och lammproduktion samt projekt som ökar kommunikationen runt hållbarhets- och klimataspekterna inom svensk köttproduktion. Sista datum för ansökan är den 17 juni 2019.

Har du tid över i Påsk?

För dig som har en stund över i Påsk så finns nu en film från lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2 färdig att titta på. Du får också möjlighet att se hur genomförandet av etapp 1 har lyckats. Ca två timmar in i filmen startar lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2. Filmen ser du här.

      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...