Lägesrapporteringen för Handlingsplanerna den 30 januari 2018

Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm har som övergripande målsättning att öka produktionen av svenskt gris-, nöt- och lammkött. I den lägesrapportering av Handlingsplanerna som genomfördes den 30 januari kunde man konstatera att trenden har vänt inom svensk köttproduktion och att konsumtionen och produktionen av svenskt kött har ökat.
Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm ska vara genomförda i december 2018 och under lägesrapporteringen rapporterades hur långt vi har kommit med de 57 delmål som mäts inom Handlingsplanerna samt presentation av några av de 199 åtgärderna som branscherna jobbar med inom Handlingsplanerna. Under dagen så avrapporterades också hur arbetet fortlöper med den Nationella Livsmedelsstrategin. Vill du veta mer så kan du klicka på länkarna nedan för att se filmerna från dagen.
Lägesrapportering av Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm, Theres Strand och Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen och Lina Hidås, Gård&Djurhälsan | Se föredraget här |
Lägesrapportering av Handlingsplan Mjölk, Suzanne Cewé, LRF Mjölk | Se föredraget här |
Vad har och ska politiken leverera? Elisabeth Backteman, Näringsdepartementet |
Se föredraget här |
Vad har Jordbruksverket gjort och vad planeras? Leif Denneberg, Jordbruksverket |
Se föredraget här |
Panelsamtal om den svenska köttproduktionen
|
Se panelsamtalet här |
Hållbarhet i svensk gris-, nöt- och lammproduktion, Jan Eksvärd, LRF | Se föredraget här |