Lediga tjänster

Projektledare ursprungsverifiering

Svenska Köttföretagen är ett bransch- och utvecklingsbolag som ägs av de största slakterierna i Sverige. Vår roll är att öka lönsamheten för våra kunder och ägare genom att leverera semin, livdjur, rådgivning och branschutveckling i världsklass på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som projektledare för Svenska Köttföretagens ursprungsverfiering av svenskmärkt griskött. Metoden som används för ursprungsverifiering kallas för SIRA eller isotopmetoden. SIRA står för ”Stable Isotope Reference Analysis”. Vår analys utläser det ”unika fingeravtryck” som skapas i köttråvaran när ett djur växt upp i Sverige. På samma sätt som polisen jämför ett fingeravtryck mot sitt register, kan vi jämföra köttråvarans unika svenska mönster mot vår omfattande ursprungsdatabas. Arbetet med ursprungsverifieringen utförs i samarbete med Eurofins Food&Feed Testing Sweden AB.

Uppdraget innebär ansvar för inköp av köttprover, provberedning, underhåll av databasen, förmedling av provsvar samt vid Svenska Köttföretagens verifieringsråd samt myndighetskontakter. Som projektledare är du också ansvarig för verksamhetsplanering, budgetarbete och resultatuppföljning.

Vi söker dig som har kunskap om livsmedelsbranschen och/eller specifika förutsättningar för svensk köttproduktion. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom lantbruk, livsmedel eller biologi. Tidigare erfarenhet av arbete inom livsmedelsindustrin är meriterande.

Du är driven, noggrann och har en hög intrigitet. Du gillar att samarbeta och räds inte samtal som kan uppfattas som utmanande. Det är meriterande om du har ett kontaktnät inom livsmedelsbranschen. Uppdraget kräver B-körkort och tillgång till bil.

Uppdraget omfattar ca 50 timmar per månad och vi ser gärna att du har F-skattsedel alternativt är en deltidsanställning på ca 30 %. Placeringsort kan diskuteras men vårt huvudkontor ligger i Skövde.Tillträde efter överenskommelse. 

Vill du veta mer om uppdraget, kontakta Theres Strand, theres.strand@kottforetagen.se, tel 010-130 89 05 eller Helena Stenberg, helena.stenberg@kottforetagen.se, tel 010-130 89 11, för frågor kring systemet.

Välkommen med din ansökan till ida.johansson@kottforetagen.se

Sista ansökningsdag 2020-02-17

 

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...