DanBred manual!

Nu finns DanBreds manual med vägledningar för utfodring och skötsel av gyltor och suggor som app i telefonen eller på webben. 

 

Länk till webmanualen

Har du uppdaterat din inköpsplan av livdjur?

Nu börjar det bli dags att uppdatera inköpsplanen för livdjur

Detta gör du enklast via Livdjur Online.  

Mer information hittar du här!

 

 

Kött från Sverige - vad betyder det?

Svenskt kött märket fasas sakteliga ut och den nya ursprungsmärkningen Kött från Sverige syns mer i butikerna. Men vad står märket Kött från Sverige för? Se filmen från matgeek om hur vad det betyder och hur övergången kommer att ske!

Se filmen här

Galtinsättning

Fodermanualer från Topigs Norsvin

Nu finns Topigs Norsvins manualer för utfodring och management till gyltor och suggor översatt till svenska. Läs igenom manualerna och jämför med hur du gör idag och diskutera den vidare med din fodersäljare eller rådgivare. Hur kan du använda råden i manualerna för att optimera uppfödningen och livstidsproduktionen i din besättning?

Läs mer

 

15% rabatt på Sprutor & Kanyler

Denna månad har vi 15% rabatt på sprutor & kanyler. Lägg din beställning via ordermottagningen eller i vår webbshop!

Fraktfritt vid order över 1200 kr exkl. moms

Beställ här

Senaste nytt från Svenska Köttföretagen

Driftstörningar hos vår IT-leverantör

Vår IT-leverantör har driftsstörningar vilket påverkar vår hemsida, den blir till och från trögare än normalt. De arbetar för en lösning. Vi beklagar det hela och hoppas på snabb lösning.

Nytt nummer av vårt nyhetsbrev, februari 2020

Svenska Köttföretagens nyhetsbrev, klicka på länken http://gantrack.com/t/pm/2689320126098/

Hjälp till att värdera klimatåtgärder på gård!

I ett pågående projekt har vi tagit fram en bruttolista på en stor mängd åtgärder som ska minska klimatbelastningen på gård. Målet med projektet är att hitta de tio mest effektiva klimatåtgärderna på gård för respektive djurslagen gris, nöt och lamm. Klimatåtgärderna värderas utifrån effekt, ekonomi, biologisk mångfald och hur lätta de är att genomföra på gård. Nu behöver vi din hjälp med att värdera åtgärderna utifrån genomförandet på gård. Vill du vara med och bidra så ber vi dig att fylla i enkäterna via den här länken. 

Positiv respons på Svenska Köttföretagens kund- och intressentenkäter

Intresset att ge återkoppling till Svenska Köttföretagens verksamheter har varit glädjande stort. Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till och svarat på våra kund- och intressentenkäter. Generellt sett har Svenska Köttföretagen fått positiv feedback för den verksamhet vi bedriver. Arbete med att summera och utvärdera olika svar och kommentarer mer i detalj pågår. En analys som Svenska Köttföretagen kommer ta till sig av och planerar använda i den vidare verksamhetsutvecklingen under året.

Sverige förbereder sig för Afrikansk svinpest

Enligt rapport i MARKEDSNYT for grisekød (Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik hos Landbrug & Fødevarer) kan vi denna veckan läsa att Afrikansk Svinpest (ASF) nu är mycket oroväckande nära den tyska gränsen, 21 km, och att den globala spridningen fortsätter. Samtidigt meddelar Belgien att de är framgångsrika i sin bekämpning av ASF, med bara ett fall sista tre månaderna.

Verkstad inom Handlingsplanernas etapp 2

Vill du veta mer om vad som händer inom Handlingsplanernas etapp 2? I det senaste numret av tidningen Grisföretagaren har Theres Strand intervjuats om vad som händer inom Handlingsplanerna just nu. Här kan du läsa artikeln. 

      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...