Brunstkalender för gris 2019!

Nu finns vår Brunstkalender för gris att beställa i vår webbshop!

Brunstkalendern ger en bra överblick över brunster och semineringar i besättningen.

Beställ här!

God djuromsorg viktigast när kommunerna upphandlar – men det får inte kosta!

Låg antibiotikaanvändning, grisar med knorr och andra bevis på god djuromsorg är viktigt när kommunerna upphandlar mat till barn och äldre. Men samtidigt sker en prisjakt där lägsta pris prioriteras. Det visar en enkätundersökning som Svenskt Kött har gjort bland Sveriges kommuner.

Läs mer här!

Kött från Sverige - vad betyder det?

Svenskt kött märket fasas sakteliga ut och den nya ursprungsmärkningen Kött från Sverige syns mer i butikerna. Men vad står märket Kött från Sverige för? Se filmen från matgeek om hur vad det betyder och hur övergången kommer att ske!

Se filmen här

Galtinsättning

Tre nya miljoner till branschutveckling!

Sveriges köttbönder satsar återigen 3 miljoner på att öka lönsamheten inom svensk köttproduktion genom utlysning av Branschutvecklingspengen. I år har vi fortsatt fokus på projekt som leder till förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svenskt nöt-, gris- och lammproduktion samt projekt som ökar kommunikationen runt hållbarhets- och klimataspekterna inom svensk köttproduktion. Sista datum för ansökan är den 17 juni 2019.

Läs mer här!

Uppdaterade öppettider under storhelger

Under storhelgerna har vi ändrade öppettider på seminstationerna och ordermottagningen.
Läs mer om våra öppettider genom att klicka på länken nedan.

Våra öppettider

Schysst kött!

Det är stor skillnad för djur att födas upp i Sverige jämfört med många andra länder. Svenska djur har ett bättre djurskydd och är friskare, vilket den mycket låga antibiotikaanvändningen kanske är det bästa beviset på....

Läs mer

Schysst kött

Fodermanualer för TN70

Nu finns Topigs Norsvins manual för utfodring och management till gyltor och suggor översatt till svenska. Läs igenom manualerna och jämför med hur du gör idag och diskutera den vidare med din fodersäljare eller rådgivare. Hur kan du använda råden i manualerna för att optimera uppfödningen och livstidsproduktionen i din besättning?

Läs mer

 

15% rabatt på Flugmedel

Denna månad har vi 15% rabatt på flugmedel. Lägg din beställning via ordermottagningen eller i vår webbshop!

Fraktfritt vid order över 1200 kr exkl. moms

Beställ här

Senaste nytt från Svenska Köttföretagen

Ny utlysning av Branschutvecklingspengen

Sveriges köttbönder satsar återigen 3 miljoner på att öka lönsamheten inom svensk köttproduktion genom utlysning av Branschutvecklingspengen. I år har vi fortsatt fokus på projekt som leder till förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svenskt nöt-, gris- och lammproduktion samt projekt som ökar kommunikationen runt hållbarhets- och klimataspekterna inom svensk köttproduktion. Sista datum för ansökan är den 17 juni 2019.

Har du tid över i Påsk?

För dig som har en stund över i Påsk så finns nu en film från lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2 färdig att titta på. Du får också möjlighet att se hur genomförandet av etapp 1 har lyckats. Ca två timmar in i filmen startar lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2. Filmen ser du här.



Lansering av Handlingsplanernas etapp 2

Välkommen till lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2. Under första etappen av arbetet med Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm har den övergripande målsättningen varit en ökad svensk produktion av gris-, nöt och lammkött. I etapp 2 så är den övergripande målsättningen ökad efterfrågan på svenskt kött för världens hållbarhet. Vill du veta hur vi ska nå en ökad efterfrågan på svenskt gris-, nöt och lammkött och samtidigt bidra till världens hållbarhet så är du välkommen till Bryggarsalen i Stockholm den 10 april. Anmäl dig här senast den 1 april.


      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...