Leveranser av semin med budbil till Skåne är nu igång

I början av veckan startade leveranser av semin till Skåne med Svenska Köttföretagens egna budbilslösning. Anledning till uppstart av denna verksamhet är att PostNord tagit beslutet att upphöra med leveranser som skickas söndagar för utdelning måndag.  

Är du intresserad av budbilsleverans, kontakta ordermottagningen på 010-130 89 32 eller order@kottforetagen.se

 

DanBred manual!

Nu finns DanBreds manual med vägledningar för utfodring och skötsel av gyltor och suggor som app i telefonen eller på webben. 

 

Länk till webmanualen

Har du uppdaterat din inköpsplan av livdjur?

Nu börjar det bli dags att uppdatera inköpsplanen för livdjur

Detta gör du enklast via Livdjur Online.  

Mer information hittar du här!

 

 

God djuromsorg viktigast när kommunerna upphandlar – men det får inte kosta!

Låg antibiotikaanvändning, grisar med knorr och andra bevis på god djuromsorg är viktigt när kommunerna upphandlar mat till barn och äldre. Men samtidigt sker en prisjakt där lägsta pris prioriteras. Det visar en enkätundersökning som Svenskt Kött har gjort bland Sveriges kommuner.

Läs mer här!

Kött från Sverige - vad betyder det?

Svenskt kött märket fasas sakteliga ut och den nya ursprungsmärkningen Kött från Sverige syns mer i butikerna. Men vad står märket Kött från Sverige för? Se filmen från matgeek om hur vad det betyder och hur övergången kommer att ske!

Se filmen här

Galtinsättning

Tre nya miljoner till branschutveckling!

Sveriges köttbönder satsar återigen 3 miljoner på att öka lönsamheten inom svensk köttproduktion genom utlysning av Branschutvecklingspengen. I år har vi fortsatt fokus på projekt som leder till förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svenskt nöt-, gris- och lammproduktion samt projekt som ökar kommunikationen runt hållbarhets- och klimataspekterna inom svensk köttproduktion. Sista datum för ansökan är den 17 juni 2019.

Läs mer här!

Schysst kött!

Det är stor skillnad för djur att födas upp i Sverige jämfört med många andra länder. Svenska djur har ett bättre djurskydd och är friskare, vilket den mycket låga antibiotikaanvändningen kanske är det bästa beviset på....

Läs mer

Schysst kött

Fodermanualer för TN70

Nu finns Topigs Norsvins manual för utfodring och management till gyltor och suggor översatt till svenska. Läs igenom manualerna och jämför med hur du gör idag och diskutera den vidare med din fodersäljare eller rådgivare. Hur kan du använda råden i manualerna för att optimera uppfödningen och livstidsproduktionen i din besättning?

Läs mer

 

15% rabatt på Tvål & Alcogel

Denna månad har vi 15% rabatt på tvål & alcogel. Lägg din beställning via ordermottagningen eller i vår webbshop!

Fraktfritt vid order över 1200 kr exkl. moms

Beställ här

Senaste nytt från Svenska Köttföretagen

Svensk nappa - ett sätt att öka värdet på vita skinn

Svenska Fåravelsförbundet har, med medel från Branschutvecklingspengen, genomfört ett projekt för att öka värdet på svenska vita lammskinn. Genom att skapa nya lammnappaskinnprodukter av hög kvalitet i samarbete med berederi, garveri och skinnhantverkare så har projektet visat att svenska lammnappaskinn går utmärkt att använda till t.ex. kläder, väskor m.m. 

Har du uppdaterat din inköpsplan av livdjur?

För att säkerställa att Du får de gyltor du önskar, behöver Du uppdatera din inköpsplan nu.

Detta gör du enklast via LIVDJUR ONLINE.  

Mer information hittar du HÄR!

Intresserad av jordbruksstatistik?

HKScan tar nästa steg i utvecklingen av Hampshire

Framgångar med Pigghamkonceptet har gjort att Hampshiregenetiken exporterats till andra länder. I maj importerades de första galtarna från Norge för att sättas in på seminstationerna i Sverige.

 

Lär dig mer om den resurskloka svenska grisen

Den svenska modellen bygger på god djuromsorg, minimal användning av antibiotika, unikt friska djur och de svenska grisarna får behålla sin knorr. För en så effektiv och miljövänlig produktion av griskött som möjligt är det viktigt att alla delar på ett djur tas tillvara på bästa sätt. För en låg klimatpåverkan bör även andelen ätbart på varje djur vara så stor som möjligt. Läs mer om hur vi tar tillvara på den resurskloka svenska grisen.


      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...