Förändring i PostNords hantering av söndagspaket

Från den 30/11 kommer det inte gå att skicka paket med post från söndag till måndag eller från en röd dag till en vanlig arbetsdag.

Läs mer

DanBred manual!

Nu finns DanBreds manual med vägledningar för utfodring och skötsel av gyltor och suggor som app i telefonen eller på webben. 

 

Länk till webmanualen

Har du uppdaterat din inköpsplan av livdjur?

Nu börjar det bli dags att uppdatera inköpsplanen för livdjur

Detta gör du enklast via Livdjur Online.  

Mer information hittar du här!

 

 

Kött från Sverige - vad betyder det?

Svenskt kött märket fasas sakteliga ut och den nya ursprungsmärkningen Kött från Sverige syns mer i butikerna. Men vad står märket Kött från Sverige för? Se filmen från matgeek om hur vad det betyder och hur övergången kommer att ske!

Se filmen här

Galtinsättning

Fodermanualer från Topigs Norsvin

Nu finns Topigs Norsvins manualer för utfodring och management till gyltor och suggor översatt till svenska. Läs igenom manualerna och jämför med hur du gör idag och diskutera den vidare med din fodersäljare eller rådgivare. Hur kan du använda råden i manualerna för att optimera uppfödningen och livstidsproduktionen i din besättning?

Läs mer

 

15% rabatt på Andningsskydd

Denna månad har vi 15% rabatt på andningsskydd. Lägg din beställning via ordermottagningen eller i vår webbshop!

Fraktfritt vid order över 1200 kr exkl. moms

Beställ här

Senaste nytt från Svenska Köttföretagen

Rekryteringsavtal & inköpsplan

Alla som köper livdjur och har tecknat ett rekryteringsavtal med Köttföretagen har avtalspris och säkrad tillgång på gyltorna. 

Inköpsplan för minst ett års inköpsbehov ska lämnas till livdjursförmedlingen. Om inte ny inköpsplan kommer in, löper den gamla planen på. 

Fodervecka med Topigs Norsvin

Den årliga foderveckan där vi får besök av en av Topigs Norsvins foderexperter har precis ägt rum. Detta år gästades vi av Catalin Nicolaiciuc från Topigs Norsvins fodergrupp, som tillsammans med Kimmie Nissen, Topigs Norsvin och Lotta Henrysson, Köttföretagen hade flera intressanta möten under veckan med grisproducenter, foderföretag, veterinärer, rådgivare och livdjursproducenter.

Nyhetsbrev, november 2019, från Svenska Köttföretagen

Välkommen att ta del av senaste nytt från branschen!

VIKTIG INFORMATION! Förändring i PostNords hantering av söndagspaket

Idag, tisdagen den 5/11 fick vi besked av PostNord att de inte kommer att kunna leverera paket från söndag till måndag efter den 30/11-2019. Anledningen till detta är att PostNord har dragit ner på antalet helgöppna terminaler från och med den 30/6. Efter det har det funnits en speciallösning mellan Svenska Köttföretagen och PostNord som gjort att det fungerat ändå, men denna lösning kommer PostNord inte kunna fortsätta med.

Läs kundinformation angående transporter av semindoser och vilka alternativ som finns >>

Kan du tipsa om smarta åtgärder för att minska klimatavtrycket på gård?

Jobbar du inom svensk gris-, nöt- eller lammproduktion som företagare, rådgivare, forskare eller dylikt och har smarta tips på åtgärder som minskar klimatbelastningen på gård. Då ber vi dig att skicka in dina svar till oss senast fredagen den 22 november. Då bidrar du till en workshop som hålls den 4 december i syfte att hitta de mest effektiva och smartaste sätten att bli mer klimatsmart på gård. 

Lämna dina tips här!

Jordbrukets produktionsvärde har minskat i torkans spår

Den varma och torra sommaren 2018 påverkade jordbruket i stor omfattning. Skördarna av spannmål och oljeväxter var mycket låga. Grovfoderbristen orsakade problem för djurhållare och priserna för grovfoder, halm och spannmål steg kraftigt.  Utöver ökade foderkostnader har kronans värde försvagats vilket bidragit till kostnadsökningar för till exempel drivmedel. I rapporten "Ekonomisk kalkyl för jordbrukssektorn 2007 - 2018" kan du läsa mer.

      

Vi använder oss av så kallade cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer...