Handlingsplan Gris
Etapp 2
I arbetet med att stärka svensk produktion av gris, nöt och lamm har branscherna enats om en långsiktig vision som sträcker sig till år 2030. Visionen är att kött från Sverige ska vara en del av världens hållbarhet.
Läs mer om arbetet med Handlingsplan Gris, Nöt och Lamm etapp 2 här.
Etapp 1
Under våren 2014 tog dåvarande Landsbygdsdepartementet initiativ till att samla hela värdekedjans aktörer inom svensk grisproduktion där den gemensamma ambitionen var att ta fram en handlingsplan vars mål var att långsiktigt stärka den svenska grisproduktionen med en ökad produktion som följd. Arbetet med etapp 1 av Handlingsplan Gris avslutades 2018. Material från arbetet i etapp 1 återfinns nedan.
Här finns artiklar från arbetet med Handlingsplan Gris, etapp 1
2018
30 för 550: Erfa-träff med ekonomin i fokus
Inga genvägar till bra produktion
2017
2017 - Ett enormt viktigt år för handlingsplanerna
Halvtidsavstämning för expertgrupperna
Strävar efter bättre koll på läget
Grundläggande kunskaper dammas av
Enkla insatser ger lovande resultat
Svensk expertgrupp hämtar inspiration i Finland
Expertgrupp på gårdsbesök i Finland
2016
Industri och forskningsinstitut jobbar tillsammans
30 för 550: Experter och Processledare på gång
Experter och processledare utsedda
Byggruppen hoppas på finansiering
Hoppfullt för export direkt till Kina
Uppföljning och benchmarking centralt för ekonomigruppen
På väg mot förbättrad fruktsamhet
”Det räcker inte med två bra år”
Obduktion ger underlag för att sänka spädgrisdödligheten
Produktivitetspengen - nav och satelliter
Förberedelser inför produktivitetspengen 2016
Vem kan bygga Sveriges bästa djurstall?
2015
Handlingsplan ska bli verkstad
Merbetalning för effektiva smågrisuppfödare
Produktivitetspengen – stimulans för ökad produktivitet
Kontaktperson
Theres Strand - theres.strand@kottforetagen.se - 0703-854510