Följande projekt har beviljats medel under 2017
Sökande |
Vad avser projektet? |
Djurslag |
Theo den Braver, Gård & Djurhälsan |
Lamm |
|
Katinca Fungbrant, Gård & Djurhälsan |
Diagnos vid oplanerade utgångar av tjurar i liggbåsbesättningar |
Nöt |
Åsa Lundberg, Växa Sverige |
Nöt |
|
Anna Molander, Hushållningssällskapet |
Gris |
|
Lena Eliasson-Selling, Gård & Djurhälsan |
Nyckeltal för antibiotikaanvändning mätt som "Andel behandlade individer" i svenska grisbesättningar |
Gris |
Maria Malmström, Griskonsult |
Gris |
|
Lina Hidås, Gård & Djurhälsan |
Gris |
|
Linda Lundberg, Svenska Köttföretagen |
Gris |
|
Anna Kilsby, Gård & Djurhälsan |
Gris |
Urvalskriterier 2017
Syftet med Branschutvecklingspengen är att genom finansiering av utvecklingsprojekt stärka svensk köttproduktion. Beviljade projekt ska ha en direkt påverkan på ökad lönsamhet samt även stötta genomförandet av handlingsplanerna för respektive djurslag.
I år riktade sig utlysningen till projekt med följande syften och minst tre av nedanstående punkter måste vara uppfyllda för att finansiering ska medges.
- Kommunikation runt svenskt nötkött och klimat samt projekt som leder till klimateffektiviseringar inom svensk nötköttsproduktion
- Kunskapsöverföring inom svensk lammköttsproduktion
- Åtgärder som förbättrar svensk lammköttsmarknad
- Öka lönsamheten inom näringarna för gris, nöt och lamm
- Säkra fortsatt låg förbrukning av antibiotika inom svensk gris-, nöt- och lammproduktion
- Säkra fortsatt hög djurhälsa och djurvälfärd inom svensk gris-, nöt- och lammproduktion
- Bidra till en ökad lönsamhet på gårdsnivå inom svensk gris-, nöt- och lammproduktion
- Bidra till en effektivare svensk gris-, nöt- och lammproduktion
- Bidra till minskade kostnader på gårdsnivå inom svensk gris-, nöt- och lammproduktion
- Innovativt och nytänkande
- Praktiskt inriktade försök
- Marknadsföra den svenska modellen
- Samarbete inom branschen genom fler aktörer som genomför och finansierar projektet