Följande projekt har beviljats medel under 2016
Sökande |
Vad avser projektet? |
Djurslag |
Elisabeth Qvarford, Svenskt kött |
Alla djurslag |
|
Karin Lindqvist Frisk, Gård & Djurhälsan |
Arbete med resistens mot avmaskningsmedel bland fårens parasiter |
Lamm |
Anett Seeman, Gård & Djurhälsan |
Kvalitetskalv – ett gemensamt ansvar för mjölk och ungnötsbesättningen |
Nöt |
Ylva Persson, Växa Sverige |
Fruktsamhetsrådgivning i dikobesättningar med fokus på avelstjuren |
Nöt |
Johanna Bengtsson, Gård & Djurhälsan |
Nöt |
|
Anna Hessle, SLU |
Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar |
Nöt |
Jenny Larsson, SLU |
Gris |
|
Maria Malmström, Griskonsult |
Gris |
|
Mattias Espert, Sveriges Grisföretagare |
Gris |
|
Theres Strand, Handlingsplan Gris |
Gris
|
Urvalskriterier 2016
Syftet med Branschutvecklingspengen är att genom finansiering av utvecklingsprojekt stärka svensk köttproduktion. Beviljade projekt ska ha en direkt påverkan på ökad lönsamhet samt även stötta genomförandet av handlingsplanerna för respektive djurslag.
Utlysningen av medel år 2016 riktar sig till projekt med följande syften och minst tre av nedanstående punkter måste vara uppfyllda för att finansiering ska medges.
- Öka lönsamheten inom näringen
- Säkra fortsatt låg förbrukning av antibiotika
- Säkra fortsatt hög djurhälsa och djurvälfärd
- Bidra till en ökad lönsamhet på gårdsnivå
- Bidra till en effektivare produktion
- Bidra till minskade kostnader på gårdsnivå
- Innovativt och nytänkande
- Praktiskt inriktade försök
- Marknadsföra den svenska modellen
- Samarbete inom branschen genom fler aktörer som genomför och finansierar projektet